Felújították a Rózsa utcát

Új alapot és új aszfaltrétegeket kapott az utca 140 méter hosszon. Nem csak az utca, hanem a parkoló felületét is felújították, kiegészítve azzal, hogy a járda is megújult. A munkálatok 36 millió forintba kerültek.

– Ebben az évben komoly összegeket tudtunk biztosítani a költségvetésből az úthálózat javítására, körforgalmak építésére és a lakóutca programra – fogalmazott az avatáson Borkai Zsolt polgármester.

A Győr-Ménfőcsanak városrész Hármashatár út és 83-as főút közötti területén nagyon sok új családi-és társasház épült az elmúlt 20 évben – hangzott el az avatáson. Ez a terület teljes változáson esett keresztül, kisebb falunyi lakó költözött az új lakásokba. Az új lakóépületek létesítéséhez nagy részben a közterületi fejlesztések is hozzá kapcsolódtak utakkal, járdákkal, közvilágítással.

Az új fejlesztési területeken létrejött új úthálózat közvetlen szomszédságában a ’60-as, ’70-es években épült társasházakat övező utcák felújítása is időszerűvé vált, hiszen burkolatuk több, mint negyven éves, a vízelvezetés sok helyen elégtelen minőségű.

Emiatt szerepelt idén a felújítási programban a Rózsa utca. Az útfelújítást sikerült gyors ütemben elvégezni április-májusban.

– Külön megköszönjük a Rózsa utcai lakóközösség útfelújítás ideje alatti pozitív hozzáállását, ritkán tapasztalunk ilyen kedvező bánásmódot mondta – az avatáson Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője.

Laczkovits-Takács Tímea, a körzet önkormányzati képviselője köszöntet mondott Borkai Zsoltnak, hogy a Rózsa utca is bekerült a lakóutca programba, s megtörténhetett a felújítás.

Forrás: http://gyorplusz.hu/cikk/felujitottak_a_rozsa_utcat.html

Laczkovits-Takács Tímea