Megújul a Malom út Ménfőcsanakon

A következő hónapokban 573 méteren újul meg Győr-Ménfőcsanakon a 8311. számú út Malom utcai szakasza, ami fontos szerepet tölt be a közlekedésben. A 83-as és a 82-es számú főút Győrújbarát és Nyúl érintésével összekötő úton több évtizede nem történt felújítás, de az elmúlt egy évben több szakaszon is elkezdődött a munka.

A Malom utca meglévő elöregedett, körülbelül 6 méter széles burkolatát erősítik most meg. Mindkét oldalon szegély épül, majd egy kiegyenlítő réteg beépítésével visznek fel új kopóréteget. A padkát murvával az új burkolat szintjére emelik. A 39–41. számhoz új autóbusz megállóhelyet építenek, gyalogos járdával.

Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a városnak elengedhetetlen, hogy folyamatosan fejlesszék az úthálózatot, a meglévő utakat pedig gondozzák és karbantartsák. Rámutatott, a mostani útszakasz felújítása kiemelt, hiszen egy forgalmas útszakaszról van szó. „Az úthálózat javítása az ott élők mindennapi közlekedését segíti” – emelte ki.

A felújítás során a meglévő vízelvezető rendszer is megújul, hiszen új burkolati árkot alakítanak ki. A Galgóczi Erzsébet utca és a Ecker János utca közötti szakaszon a meglévő közművek sűrűsége miatt zárt rendszert kell kiépíteni.

Kara Ákos államtitkár, Győr egyik országgyűlési képviselője rámutatott, hogy állami finanszírozásból a Modern Városok Program keretein belül tud megvalósulni a beruházás, 180 millió forintból. Elmondta, a 8311. számú út – Nyúl és Ménfőcsanak között – 1300 méteren megújult tavaly év végén. „Reményeim szerint a következő hetekben a harmadik szakasz felújítása is elkezdődhet Nyúl és Győrújbarát között, ami egy hosszabb munkafolyamat lesz” – tette hozzá az államtitkár.

Laczkovits-Takács Tímea, a városrész önkormányzati képviselője kifejtette, egy nagyon forgalmas gyűjtőutcáról van szó, hiszen két városrészt kapcsol össze. „Naponta nagy a gépjármű-, a gyalogos- és a kerékpáros forgalom ezen szakaszon. Nagyon várják már az itt lakók, hogy felújítsák a Malom utca ezen szakaszát” – mondta el a képviselő, aki hozzátette, az elmúlt időszakban megújult a Hegyalja utca és a posta épületét is sikerült felújítaniuk. Mindezek mellett a Malom utcában korábban már volt egy nagyobb járdaépítés is, de a vasúti átjárót is sikerült átépíteni, biztonságosabbá tenni.

Forrás: http://gyorplusz.hu/cikk/megujul_a_malom_utca_menfocsanakon.html

Laczkovits-Takács Tímea